Передплата 2024 ВЗ

Верховна Рада відклала штрафи для власників "євроблях" до початку 2020 року

  • 19.12.2019, 16:10
  • 774

Верховна Рада ухвалила закон, яким вносяться зміни до Митного кодексу України для звільнення від відповідальності до 31 грудня 2019 року за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією для особистого користування.

Як передає УНІАН, за ухвалення законопроекту в другому читанні і в цілому з необхідними техніко-юридичними правками проголосували 285 народних депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Доповідаючи щодо законопроекту № 2288 про внесення змін до Митного кодексу, заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук повідомив, що 22 вересня 2019 року набрав чинності Закон України, яким тимчасово, до 31 грудня 2019 року включно, особи, відповідальні за дотримання умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту щодо транспортних засобів особистого користування, звільнені від відповідальності.

«Метою ухвалення закону була відстрочка застосування посилених санкцій за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України в митному режимі тимчасового ввезення та переміщення їх по цій території в митному режимі транзиту, проте в повному обсязі ця мета досягнута не була. У зв'язку з цим виникла необхідність у внесенні до Митного кодексу України додаткових змін», — сказав Ковальчук.

Депутат додав, що в процесі підготовки документа до другого читання від парламентаріїв надійшло 16 правок, 11 з яких були враховані.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року Верховна Рада України прийняла закон, яким, зокрема, до статей 469, 470 і 481 Митного кодексу України внесено зміни, спрямовані на посилення відповідальності за перевищення термінів транзиту і тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією і передачу їх в користування третім особам.

5 грудня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, яким вносяться зміни до Митного кодексу України для звільнення від відповідальності до 31 грудня 2019 року за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією для особистого користування.

Схожі новини