Передплата 2024 ВЗ

ПриватБанк збирається стягнути з Коломойського $600 млн

  • 19.12.2019, 12:35
  • 480

Державний банк вимагає у колишніх власників

ПриватБанк ініціював новий судовий процес проти своїх колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в Ізраїлі. У судових позовах націоналізований банк намагатиметься стягнути близько 600 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Вчора банком було ініційоване нове судове провадження в Окружному суді Тель-Авіва в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить 600 млн доларів США», — повідомили у прес-службі банку 19 грудня.

Там також зазначили, що докладають всіх зусиль, аби повернути виведені з банку кошти колишніми власниками. За оцінками перевірки незалежної аудиторської компанії Kroll, мова йде про 5,5 мільярда доларів.

Крім цього, ПриватБанк збільшив суму своїх позивних вимог проти Коломойського у США.

«Також, за результатами подальшого аналізу, ПриватБанк збільшив суму позовних вимог в Канцлерському суді штату Делавер в США та подав до суду доповнену позовну заяву», — додали у прес-службі ПриватБанку, зазначивши, що там продовжують готуватися до слухань у Високому суді Англії про стягнення з Коломойського 3 мільярдів доларів.

Разом з тим, у Національному банку не виключають, що попри законодавство, суд може ухвалити рішення на користь Коломойського у ході розгляду апеляції на рішення Окружного адміністративного суду, який визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. У такому разі ПриватБанк знову визнають неплатоспроможним.

Схожі новини