Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Для мене честь стати офіційно частиною країни, яку люблю…”

Ведучий каналу «Україна» Олексій Суханов отримав українське громадянство

Сім років постійним ведучим програми «Говорить Україна» на телеканалі «Україна» є Олексій Суханов. Йому вдається розговорити гостей студії на будь-які теми. У програму звертаються зі своїми бідами українці з усіх областей країни, бо ток-шоу давно перетворилося на соціальний проект, що допомагає у вирішенні складних питань.

Спочатку Суханов вів програму своєю рідною, російською мовою. Потім поступово почав ставити запитання українською, однак, коли переживав, все ж таки переходив на російську. Три роки ведучий вивчав мову країни, у якій працює. А останні два роки програма «Говорить Україна» виходить лише державною мовою.

Олексій Суханов ніколи не приховував того, що мріє стати громадянином України, а для цього треба було подолати багато перешкод. Насамперед поставив собі за мету вивчити досконало мову народу, з яким крокуватиме далі життям. Бо ще на початках Суханову було складно у студії зрозуміти деяких гостей. «Якщо людина з Західної України, а особливо із Закарпаття, багато чого не розумію, сказав Олексій Суханов мені в інтерв’ю шість років тому. — Але мене оточує чудова команда. Шеф-редактори випусків, які саме у цей момент працюють, бачать по моїх очах, що я розгубився, чогось не розумію. Відразу перекладають, про що йдеться. У моїй практиці було два випадки, коли був запис передачі з людьми із Закарпаття. Вони якось так розмовляють, ніби струмок тече. Це були дві найважчі передачі. Поставив собі мету — оволодіти досконало українською. Вчу мову, і, повірте, буду нею розмовляти. Настане такий день, коли наша програма вийде українською мовою і у прямому ефірі».

І такий день настав: уже два роки «Говорить Україна» говорить українською. Навіть тоді, коли гості російськомовні, Олексій спілкується з ними виключно українською.

І от здійснилася ще одна мрія Олексія — він став громадянином України.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

— Не приховую, я чекав на цю новину з нетерпінням і сподівався, що це станеться ще цього року — в рік мого 45-річчя. Отримання громадянства — дуже важлива подія для мене. Для мене честь стати офіційно частиною країни, яку люблю і яка стала для мене рідною, моїм домом", — сказав новий громадянин України.

Тепер Олексію Суханову належить оформити всі необхідні документи для отримання українського паспорта. Також, за законом, він має відмовитись від громадянства Російської Федерації.

— Я не відмовляюся від того місця, де я народився, де минуло моє дитинство, але так сталося, що сьогодні все це залишилося лише у моїх спогадах (народився у місті Іваново, Російська Федерація. — Г.Я.). Наяву, в реальності, цього немає. Як немає країни, якою я міг би пишатися! Мені чужі принципи і філософія, що панують по той бік кордону. Я не поділяю їх. Я давно визначив свою позицію і став на бік України, яка має бути європейською цивілізованою державою, де права кожного будуть захищені і гарантовані. Іншого шляху в України немає. Я щасливий, що зараз я тут, в Україні, і з Україною. Тут моя любов і моє серце, — зізнався Олексій Суханов.

Схожі новини