Передплата 2024 «Добрий господар»

"В цій країні знищено основоположне право - право презумпції невинності", - адвокат Кузьменко

  • 18.12.2019, 11:33
  • 660

Адвокат обвинуваченої у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко Владислав Добош прокоментував висвітлення справи в українських ЗМІ.

Добош прокоментував висвітлення справи у Facebook, передає Еспресо.Tv.

«Я дуже вдячний тим людям, які об'єктивно і справедливо вимагають доказів», — заявив адвокат.

Владислав Добош дав коментар, щодо пресконференції, яку влаштував Антон Геращенко, щодо доказів у справі Шеремета.

«Я так розумію, Авакову нічого було пояснити. Він не прийшов. Він відправив замість себе хлопчика для биття Геращенка, який нічого толком не зміг пояснити і, звичайно, люди обурилися, але, в тому числі, я подивився, як подали це всеукраїнські ЗМІ: ТСН, Свобода з Савіком. Я шокований, я прокинувся в іншій країні. Така телеведуча, журналістка, як Наталя Мосійчук сидить і каже: „От ви винних знайшли, а хто замовник?“ Я просто в ужасі реально. От таке відчуття… Знаєте, в мене було 2 таких в житті відчуття: перший раз, коли побили студентів на майдані і я прокинувся в іншій країні. І я зараз прокинувся в іншій країні. В цій країні знищене основоположне право — право презумпції невинності. Ви уявіть, в яких умовах доводиться працювати, коли тебе на всю країну вже оголосили злочинцем. Я розумію, що ця справа з юридичної перетворилася просто на політичну», — прокоментував Добош.

Також Добош повідомив, що позиватиметься на всіх, хто називає підозрювану вбивцею до рішення суду: «Ми обов'язково будемо реагувати в юридичній площині на висловлювання людей, тому що так не можна. І не можна це залишати без будь-якої реакції. Тим більше, коли людині просто кажуть: „Ви винна!“ Я зрозумів, що таке боти, що таке тролі тепер. Що таке пропаганда. Я зрозумів, що таке об'єктивна журналістика, і що таке шоу.»

Також адвокат звернувся окремо до «Української правди», де працював Шеремет: «Якщо вам легше від того, що невинні люди будуть сидіти в тюрмі і ви зробите ведмежу послугу реальним злочинцям — це ваше право, і, як то кажуть, історія дасть вам оцінку.»

Також він сказав, що сьогодні буде подавати апеляцію на рішення суду і анонсував спільну прес-конференцію адвокатів у справі Шеремета.

Нагадаємо, 12 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета.
У вбивстві журналіста підозрюють музиканта і військового Андрія Антоненка (Riffmaster), дитячого хірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугар.

Ще двоє людей — подружжя ветеранів АТО Інна та Владислав Грищенки — є фігурантами справи про вбивство Павла Шеремета, але затримані в іншій справі — щодо замаху на життя людини на Івано-Франківщині.

У ніч на 13 грудня поліція прийшла з обшуком у справі вбивства Шеремета до активіста Майдану і волонтера Євгена Акастьолова.
Печерський райсуд Києва ухвалив помістити підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

Пізніше, суд ухвалив тримати Юлію Кузьменко в СІЗО до 8 лютого 2020 року. Слідство інкримінує їй закладення вибухівки під авто Шеремета та приведення її в дію.

16 грудня адвокат Добош оприлюднив фото листування Юлії Кузьменко 19 липня 2016 року, коли, за заявою слідства, її телефон був вимкненим.

17 грудня опублікував листа своєї підзахисної, яку підозрюють у причетності до вбивства Павла Шеремета до матері загиблого
18 грудня захист Антоненка заявив про ймовірність упередженості з боку слідчих

Схожі новини