Передплата 2024 «Добра кухня»

"Зі смерті вашого сина роблять шоу": підозрювана у вбивстві Шеремета Кузьменко написала листа матері загиблого журналіста

  • 18.12.2019, 09:14
  • 885

Заарештована за підозрою у справі про вбивство Павла Шеремета дитячий лікар і волонтер Юлія Кузьменко написала листа матері загиблого журналіста.

Фотокопію листа опублікував у facebook адвокат Кузьменко Владислав Добош, передає lb.ua.

«Ми з Вами не знайомі особисто, але вже, на жаль, знайомі заочно. Я не буду писати і переконувати Вас, що я тут ні при чому — я хочу, щоб Ви це дізналися з об'єктивних експертиз та доказів, на проведенні яких я наполягаю», — пише Кузьменко.

Вона називає «шоу» події, які відбувається у справі про вбивство журналіста, і просить у матері вибачення за те, що їй доводиться спостерігати за цим.

«Я просто хочу висловити вам моє щире співчуття. Ви пережили те, що боїться пережити кожна мати найбільше на світі. Смерть своєї дитини. Ви три роки після цього спостерігали імпотенцію нашої структури МВС у розслідуванні його смерті. Вибачте, але вам доведеться знову побачити, що зі смерті вашого сина роблять шоу з нашою участю. Вибачте нашій країні за це. Я просто побажаю того, щоб одного разу перед Вами поставили справжніх вбивць і Ви могли б подивитися їм в очі. Тримайтеся», — йдеться в листі.

Нагадаємо, 12 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета — музиканта Андрія Антоненка (Ріффмастера), волонтера та дитячого лікаря Юлію Кузьменко та контрактницю Яну Дугарь.

14 грудня суд заарештував Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко на два місяці.

13 грудня Печерський районний суд Києва заарештував Кузьменко до 8 лютого 2020 року. Такий самий запобіжний захід суд обрав для Андрія Антоненка.

Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідство вважає Андрія Антоненка, що захопився «ультранаціоналістичними ідеями» і культивує «велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності», організатором вбивства Павла Шеремета. За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей.

До свого задуму він залучив мешканку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства. За Шереметом довго стежили, водночас підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

За кілька днів до злочину одна з підозрюваних — Яна Дугарь — нібито двічі приходила на вулицю Івана Франка, щоб встановити, де Шеремет паркує автомобіль. Після чого вночі 20 липня 2016 року Кузьменко в присутності Антоненка прикріпила до днища машини саморобну бомбу, для виготовлення якої була використана вибухівка «гексоген» з уражувальними елементами протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням.

Вранці того самого дня вона дочекалася, коли Шеремет сяде в машину, під'їде до перехрестя, і задіяла вибуховий пристрій. В результаті вибуху журналіст отримав важкі травми і помер.

Схожі новини