Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа бронежилетів: генерела Марченка відпустили з СІЗО під заставу

  • 17.12.2019, 18:10
  • 761

У вівторок, 17 грудня, підозрюваний у справі про закцпівлю бронежилетів для ЗСУ генерал-майор Дмитро Марченко вийшов із СІЗО під заставу у 20 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV.

«Хочу наголосити, що ні, я ні мої підлеглі ніколи не були причетні до закупівель. У нас є тільки контрольна функція. Справу було сфабриковано», — сказав Марченко.

Обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту Марченко назвав намаганням здійснювати на нього психологічний тиск.

Під час спілкування Марченка з журналістами йому зателефонував п'ятий президент України Петро Порошенко, який привітав військового з виходом із СІЗО.

Напередодні родина Петра Порошенка внесла 19 млн грн застави за Марченка, ще 1 млн грн зібрало суспільство.

Дмитро Марченко — бойовий офіцер, ветеран АТО, учасник оборони Донецького аеропорту. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У вересні 2015 року призначений на посаду начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України.

Нагадаємо, у справі бронежилетів ДБР звинувачує генерал-майора Марченка через закупку нібито неякісної партії бронежилетів «Корсар».

Марченка та його заступника Сергія Поштаренка було заарештовано із правом внесення застави по 76 млн грн кожному. У подальшому суд зменшив заставу Марченку до 20 млн грн.

Державне бюро розслідувань вручило підозру власникові компанії «Темп-3000» — виробника бронежилетів «Корсар».

Міноборони перевірило якість бронежилетів у всіх можливих умовах і дійшло висновку, що вони відповідають усім технічним крітеріям замовлення.

Схожі новини