Передплата 2024 «Добра кухня»

Пожежа в одеському коледжі: поліція назвала попередню причину трагедії

  • 17.12.2019, 16:40
  • 585

У поліції повідомили, що причиною займання в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу стала несправність електропроводки чи побутових електроприладів.

Про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, передає Громадське.

«За характерними ознаками та за вилученими з місця події предметами, попередньо можна повідомити, що займання сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів», — сказав начальник Одеської Нацполіції.

За його словами, вилучені з місця події предмети долучать до матеріалів справи як речові докази. Після висновків фахівців ДСНС, а також відповідних вилучених документів, призначать пожежно-технічну експертизу, яка дасть змогу зробити слідству остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

За словами Беха, тривають допити підозрюваних. Вже призначено 63 різні експертизи, зокрема молекулярно-генетичну. За словами начальник управління, 17 грудня з Києва приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим у додатковому огляді місця події.

Бех зазначив, що станом на ранок 17 грудня, родичам загиблих ще не видано 11 тіл.

«Ми на сьогодні, за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками всіх встановили та розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичної експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, аби видати тіла близьких, які загинули під час пожежі», — додав правоохоронець.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, що на вулиці Троїцькій, сталася пожежа, її гасили майже добу.

Унаслідок пожежі, за останніми даними, загинули 16 людей, ще 30 людей постраждали.

У поліції спершу заявили, що розглядають дві версії займання: аварійну роботу електрообладнання та умисний підпал. Пізніше з'явилася третя версія: необережне поводження з вогнем.

Як повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій, у коледжі не було пожежної сигналізації. Також поліція встановила, що у навчальному закладі не було вогнегасників та датчиків чутливості до диму та температури.

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт та усунув з посади директорку коледжу.

Схожі новини