Передплата 2024 «Добрий господар»

Скандальний експрокурор Кулик відсудив у Генпрокуратури понад мільйон гривень

  • 17.12.2019, 14:58
  • 759

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав ГПУ виплатити звільненому військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику 1 мільйон 149 тисяч гривень невиплаченого заробітку.

Про це передає пресслужба суду.

Військового прокурора Костянтина Кулика у квітні 2017 року звільнили з військової служби у запас. У жовтні 2019 року він подав до суду на Генпрокуратуру щодо невиплаченого заробітку.

Як з'ясувалося, відділ роботи з кадрами у семиденний строк після отримання наказу про звільнення Кулика не направив до відповідного військового комісаріату примірник його особової справи з метою взяття прокурора на військовий облік.

Суд встановив, що звільненому прокурору не виплатили грошового забезпечення, зокрема премії за період з 1 до 13 квітня 2017 року, одноразової грошової допомоги в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби, компенсації за невикористані дні основної щорічної відпустки та додаткової відпустки як учаснику бойових дій.

Так, суд зобов'язав ГПУ виплатити Костянтину Кулику його середній заробіток у розмірі 1 149 734, 82 гривень.

У квітні 2017 року Костянтина Кулика було звільнено з даної посади військового прокурора антитерористичної операції.

Нагадаємо, Костянтин Кулик став єдиним українським прокурором, якому присвятили статтю журналісти New York Times. Кулика звинуватили у спробі вплинути на хід виборів президента США через дискредитацію родини головного конкурента Дональда Трампа — Джо Байдена.

У жовтні 2019 Костянтин Кулик не з’явився на обов’язкову переатестацію, яка є необхідною умовою для роботи в Офісі генерального прокурора. 22 листопада 2019 року генпрокурор Рябошапка підписав наказ про звільнення Кулика.

Популярне за добу

Популярне за тиждень