Передплата 2024 ВЗ

Ціна на газ цієї зими буде залежати від результатів переговорів з РФ, — Гончарук

  • 17.12.2019, 09:15
  • 672

Ціна на газ цієї зими стане відома після завершення переговорів з Російською Федерацією.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі телеканалу ICTV, передає НВ.

Він зазначив, що зараз тривають переговори з російським Газпромом щодо нового контракту про транспортування газу через Україну до Європи. «Це дійсно фактор, який сильно впливає на ціну газу. Тому яка буде ціна газу в січні і в лютому цієї зими ми побачимо, коли стане зрозуміло, чи буде цей контакт. Це дійсно залежить від цього», — заявив Гончарук.

Він підкреслив, що, у разі відсутності контракту про транзит газу з РФ, ціна газу для українців зросте, але буде знаходитися в рамках, які раніше встановили в Нафтогазі.

«Але що насправді, про яке підвищення йшлося в цьому повідомленні. Йшлося про гарантовану ціну, яку отримають українці. Таким чином ринок захищений від того, щоб ціни зростали вище. Тобто, умовно, якщо уявити, що транзиту газу РФ не буде і ринкові ціни злетять в півтора рази, то ціна для українців практично не зросте. Вона буде у тій межі, яка була сьогодні оголошена Нафтогазом», — додав він.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 13 грудня, у Відні пройшов черговий раунд переговорів між Нафтогазом і Газпромом. За підсумками переговорів, деякі ЗМІ заявили про нібито досягнення попередніх домовленостей про транзит. У той же день виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив, що сторони не дійшли згоди і переговори триватимуть.

Схожі новини