Передплата 2024 «Добра кухня»

Колишній білоруський спецназівець зізнався у вбивствах опонентів Лукашенка, - ЗМІ

Видання Deutsche Welle опублікувало відео, в якому чоловік, що назвав себе бійцем білоруського "ескадрону смерті", розповідає, як брав участь у викраденні і вбивстві противників Олександра Лукашенка 20 років тому

Чоловік розповів про події в той час, коли зникли колишній міністр внутрішніх справ Юрій Захаренко, колишній віцеспікер Верховної Ради Віктор Гончар і його друг, бізнесмен Анатолій Красовський.

Ексспецпризначенець Юрій Горавський стверджує, що їх викрали і вбили бійці спеціального загону швидкого реагування внутрішніх військ МВС Білорусі. Серед них був і він сам. Горавський розповів, що може вказати місця їх поховань на карті.

За словами Горавського, наказ про затримання опозиціонерів віддавав засновник СОБРа підполковник Дмитро Павличенко. Горавський стверджує, що саме Павличенко застрелив політиків та бізнесмена. Зауважимо, що раніше спецдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи Хрістос Пургурідес, називав СОБР «ескадроном смерті на чолі з Павличенком». Також Пургурідес не вірив у те, що подібні злочини бійці СОБР могли скоїти без відома керівництва Білорусі, зокрема й Лукашенка.

Усі накази віддавалися в усній формі. Жодних письмових підтверджень, відеозаписів, протоколів нема, нічого такого, — каже Горавський.

Як повідомляє DW, зараз 41-річний Горавський перебуває в альпійському регіоні в одній з німецькомовних країн, яку не називають з міркувань безпеки.

Схожі новини