Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині у шести шахтах керівники використовували працю робітників у особистих інтересах

  • 16.12.2019, 17:35
  • 600

Під час формування зміни, під землю не спускалось близько 10% робітників, які табелюються

На Львівщині правоохоронці провели обшуки на шести шахтах у зв’язку з використанням праці гірників їхнім керівництвом у особистих інтересах.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, встановлено, що декілька керівників шахт ДП «Львіввугілля» не за призначенням використовували працю підлеглих, передає УНІАН

«Зафіксовано декілька епізодів протиправних дій службовців, які до схеми залучали працівників, з якими перебувають у родинних або довірливих стосунках. До прикладу, керівник шахти упродовж кількох місяців залучав 5 осіб до будівництва будинку на земельній ділянці, яка належить його дружині. Це у той, коли працівники повинні були виконувати роботи на шахті», — йдеться у повідомленні.

Також з’ясувалось, що окремі працівники займались у робочий час підприємництвом, деякі — систематично виїжджали за кордон та виконували роботи, не пов’язані із діяльністю підприємства (упродовж року більше 50 короткотривалих виїздів), а деякі — виготовляли на території шахти тротуарну плитку на продаж на обладнанні, підключеній до електромережі шахти.

«Усе це при тому, що згідно з табелями обліку робочого часу шахтарі нібито працювали під землею. Насправді, під час формування зміни, під землю не спускалось близько 10% робітників, які табелюються. Крім цього, задокументовано випадки тривалої відсутності 40 працівників на робочому місці, які, отримали при цьому заробітну плату — від 15 до 23 тис. грн на місяць», — наголосили в прокуратурі.

У відомстві зазначили, що на даний час на шести шахтах відбулись обшуки, встановлюється причетність до зловживань керівників усіх ланок шахтних підприємств.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження, передбачене ст. 191 ККримінального кодексу («привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). С

пецоперацію проводили слідчі обласного управління Нацполіції, за оперативного супроводу СБУ Львівщини та за процесуального керівництва прокуратури.

Схожі новини