Передплата 2024 «Добрий господар»

На свята заброньовано понад 80% готельних номерів

На свята заброньовано понад 80% готельних номерів

У Львові стартує зимовий туристичний сезон. Останніми роками модно зустрічати Новий рік та Різдвяні свята саме у культурній столиці України. Гості з інших регіонів України та іноземці заздалегідь бронюють житло. Як сказала «ВЗ» в.о. керівника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник, станом на середину грудня у Львові заброньовано понад 80% номерів у готелях та хостелах (ціни за номери в готелях стартують від 1600 гривень за добу). До кінця року очікують 2,5 мільйонів туристів, а це на 300 тисяч більше, ніж торік.

Перша хвиля напливу гостей очікується на католицьке Різдво (25 грудня), оскільки будуть вихідні. В цей період у Львові гостюватимуть українські туристи, поляки та інші європейці. За статистикою, в середньому один турист витрачає за кількаденний період перебування у місті 300 євро.

Журналіст «ВЗ» проаналізувала екскурсійні тури, які пропонують турфірми на різдвяні і новорічні свята у Львові. Чотириденні святкові вакації витягнуть з гаманця від 2250 гривень. У вартості туру — трансфер із залізничного вокзалу, проживання в готелі, екскурсії… Деякі компанії пропонують гостям дегустацію в ресторанах, наприклад, святкову вечерю (за додаткову плату — 750 гривень), участь у різдвяних службах Божих у різних соборах Львова, відвідання параду зірок, вертепів. Серед різдвяних екскурсій — відвідання Собору святого Юра, Личаківського цвинтаря, Високого замку. Також є двогодинна автобусна екскурсія «Львів за 180 хвилин».

За словами Галини Гриник, гості з інших регіонів України полюбляють не «сухі» екскурсії, а святкові програми, в яких вони можуть взяти участь, аби відчути атмосферу свята. У попиті — хода звіздарів та свята вечеря. Цьогоріч накритий стіл із дванадцятьма стравами буде на площі Ринок (в рамках Різдвяного ярмарку) та 18−19 січня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» (у програмі Свята Пампуха). «Наші святкові гості люблять щось автентичне, чого немає в інших містах України, — відзначила Галина Гриник. — Кожен може себе відчути, як у родинному колі. Беруть участь у колядках, щедрівках, майстер-класах… Також туристи люблять колядувати від хати до хати».

Схожі новини