Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні узаконять подвійне громадянство

  • 16.12.2019, 16:54
  • 1 337

В Україні готується узаконення подвійного громадянства, свого роду "програма імміграції", націлена на наповнення країни людьми

Про це в інтерв'ю «Європейській правді» заявив керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк.

За його словами, перший крок до цього вже зроблений — президентський законопроєкт № 2590 поданий на розгляд до Верховної ради.

«Цей документ, певно, ще має дискутуватися у парламенті, він може бути змінений. Не виключено, що будуть і додаткові проєкти з цього питання. Але вектор змін встановлений президентом», — зазначив він.

Україні потрібне «наповнення людьми для розбудови нашої країни», каже Соколюк.

«Зараз визначається, як саме буде оформлена нова процедура, але дещо вже зрозуміло. Конституційна норма про „єдине громадянство“ збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта», — зазначив він.

Водночас будуть деякі обмеження щодо країн міграційного ризику, до яких належить і держава-агресор, додав чиновник.

«Подвійне громадянство — це до певної міри програма імміграції в Україну. Ми втрачаємо населення, дуже багато втратили економічних мігрантів. А тому повинні запропонувати певним категоріям мігрантів: „Приїжджайте в Україну“… Але гасел „Приїжджайте!“ недостатньо. Потрібна економічна програма, яка би їх заохочувала це зробити», — підкреслив керівник ДМС.

Схожі новини