Передплата 2024 «Добрий господар»

Лауреати обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури

  • 15.12.2019, 11:09
  • 395

На Львівщині обрали найкращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Премія присуджується щорічно. Переможців визначає журі.

Премією відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

За результатами засідань журі визначило лауреатів Обласної премії у 2019 році.

Визначені такі переможці:

Мистецтвознавство і культурологія — імені Святослава Гординського — Береговська Христина Олександрівна — за монографію «Святослав Гординський: творчість за пів століття».

Музейна справа — імені Іларіона і Віри Свенціцьких — Тихолоз Богдан Сергійович, Кобрин Михайло Степанович, Волошанська Марта Богданівна, Продан Тетяна Павлівна, Мартинюк Віктор Олександрович — за проект «Франко: наживо».

Збереження культурної спадщини — імені Бориса Возницького — Лильо-Откович Зоряна Мирославівна- за вагомий внесок у збереження, дослідження і популяризацію українського мистецтва. Мистецький альбом «Богородиця-Одигітрія» 2019 (квітень) Львів, «Колір-ПРО».

Поезія — імені Маркіяна Шашкевича — Перлулайнен Лана — за збірку поезій у двох томах «Правила ходіння проти вітру», 2019, ТзОВ «Ліга — Прес» Львів.(1,2 том).

Проза - імені Богдана Лепкого — Леся Холодюк (Федорів Лариса) — за історичну трилогію «Корнякт» Львів, 2018, «Червона Калина».

Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади — імені Михайла Возняка — Швець Алла Іванівна — за монографію «Жінка з хистом Аріадни: життєвий світ Наталії Кобринської в генераційному, світоглядному і творчому вимірах».

Драматургія, театральне мистецтво — імені Бориса Романицького — Баша Олена Петрівна — за акторську роботу у виставі «Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи…».

Журналістика та публіцистика - імені В’ячеслава Чорновола — Лизанчук Василь Васильович — за книгу «Так! Я — Українець».

Музичне мистецтво — імені Станіслава Людкевича — Герасименко Оксана Василівна — за збірку фортепіанних творів «Світло пробудження мрій» (2019), збірку бандурних творів «Україно, моя Україно!"(2017).

Образотворче мистецтво — імені Івана Труша — Гавришкевич Ігор Степанович — за серію живописних робіт.

Декоративно-ужиткове мистецтво — імені Зеновія Флінти- Риботицька Оксана Романівна — за вироби в галузі художнього текстилю; Ярошевич Уляна Іванівна — за вироби з кераміки.

Народна творчість — імені Анатолія Вахнянина — Кравчук Іван Миколайович — за роботи виконані з житньої соломи.

Дизайн — імені Олени Кульчицької — Крукевич Юрій Богданович — за серію дизайнерських розробок різних жанрів.

Фотомистецтво — імені Василя Пилип'юка — Огородник Олег Михайлович — за виставкові проекти та промоцію українського мистецтва за кордоном.

26 грудня відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури.

Схожі новини