Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Іспанські ультрас зірвали матч через агресію до українського футболіста Зозулі

  • 16.12.2019, 14:57
  • 674

На безпрецедентний випадок вже відреагувала іспанська Ла Ліга

Матч іспанської Сеґунди між «Райо Вальєкано» та «Альбасете» був зірваний через агресивну поведінку місцевих фанатів з лівою ідеологією.

Прихильники клубу «Райо Вальєкано» влаштували обструкцію українському нападникові суперників Романові Зозулі, обзиваючи його «нацистом» і не шкодуючи погроз та нецензурних вигуків.

У підсумку в перерві рефері Хосе Антоніо Лопес Тека на прохання гравців обох команд, турбуючись про їхню безпеку, вирішив матч припинити.

Через лічені години з заявою стосовно інциденту виступила іспанська Ла Ліга. «Висловлюємо згоду з рішенням арбітра. Рішення було прийняте на прохання обох команд. Ми працюємо над викоріненням проявів насильства, расизму і ксенофобії на стадіонах в Іспанії», — йдеться в заяві

Нагадаємо, що в лютому 2017 року Зозуля підписав із «Райо Вальєкано» угоду на правах оренди. Перехід до Мадрида супроводжувався невдоволенням фанатів «Райо», які звинувачували Романа у зв'язках з ультраправими організаціями в Україні. А фактично в тому, що він ніколи не приховував, що підтримує українську армію.

Сам Роман зважив за потрібне спростовувати ці звинувачення, пояснивши, що допомагає українській армії та дітям, які постраждали від війни. У підсумку Зозуля розірвав контракт з «Райо Вальєкано», а ФІФА, як виняток, дозволила йому перейти в будь-який інший клуб, який грає за системою «весна-осінь».

Відомо чимало випадків, коли окремих футболістів і клуби звинувачували й карали за расизм, нацизм та інші речі, пов’язані з правою ідеологією. Нерідко усі ці закиди були надуманими. Тепер маємо приклад протилежного характеру. Набагато кричущіший. Зачекаємо й побачимо, чи відреагують на нього відповідні інстанції з тією ж безкомпромісністю.

Схожі новини