Передплата 2024 ВЗ

Україна увійшла в рейтинг топ-40 наймогутніших держав світу

  • 16.12.2019, 11:40
  • 695

Лідером рейтингу стали Сполучені Штати Америки. Друге місце укладачі рейтингу віддали Росії, третє – Китаю

Американський журнал U. S. News & World Report опублікував рейтинг найбільш могутніх країн світу за підсумками 2019 року. Рейтинг опубліковано на сайті одного з найавторитетніших політичних видань США, передає УНІАН

Перелік укладений аналітиками BAV Group і Wharton School Університету Пенсільванії. Ними враховано ряд факторів, серед яких економіка, військова міць, політичний вплив, лідерство у світі, а також членство та участь країни у міжнародних альянсах.

У першій десятці присутні Німеччина, Великобританія, Франція, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та Південна Корея. Україні у списку відведене 39-е місце.

Це вище, ніж Фінляндія, Греція, Оман, Казахстан, Польща, а також ряд інших країн, серед яких Португалія, Сербія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія, Хорватія і так далі.

Зате вище автори переліку розмістили Люксембург, Білорусь, В'єтнам, Південну Африку, Єгипет, Катар, Пакистан, Ірак, Іран та інші держави.

Також U. S. News вважає, що найменше на світ в 2019 році впливали Словаччина, Словенія, а також країни Прибалтики.

U. S. News & World Report — журнал, який веде свою історію з 1933 року. Його щомісячна аудиторія налічує десятки мільйонів унікальних відвідувачів, які дивляться сотні мільйонів статей.

Схожі новини