Передплата 2024 «Добра кухня»

"Зеленський вдався до допомоги американських лобістів, щоб добитися прихильності Трампа", - NYT

  • 15.12.2019, 18:36
  • 606

Представники президента України Володимира Зеленського вдалися до допомоги американських лобістів, аби налагодити нові канали зв'язку з главою Білого дому Дональдом Трампом

Про це із посиланням на New York Times повідомляє РБК-Україна.

Видання зазначає, що Володимир Зеленський та його команда намагаються різними способами відновити себе в статусі важливого союзника з предметним порядком денним, який заслуговує на увагу і підтримки Вашингтону. Передовсім українську сторону турбує питання військової допомоги США і санкції проти «Північного потоку-2».

За даними NYT, Зеленський все ще сильно залежить від американської допомоги. Президент України, нібито, сигналізує про те, що він та його офіційні особи не будуть допомагати в процесі імпічменту Трампа.

Видання стверджує, що візит Зеленського в Білий дім, якщо він відбудеться, ризикує стати не стільки тріумфом для президента України, а «великим поклоном» Трампу. Він міг би привести це як доказ того, що ніколи не пов’язував такий візит або американську військову допомогу Україні з розслідуваннями, які принесуть йому політичну вигоду.

Схожі новини