Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стали відомі терміни приватизації "ПриватБанку"

  • 15.12.2019, 09:36
  • 700

«Для «ПриватБанку» у нас стоїть задача за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу», – сказала Маркарова

Державний «Приватбанк» мають приватизувати протягом трьох років. Про це міністерка фінансів України Оксана Маркарова повідомила в інтерв'ю НВ, передає Главком.

«Ми маємо чітку стратегію роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності. Усі вони передбачають входження інвесторів у капітал і повернення банків у комерційний сектор… Для „Приватбанку“ у нас стоїть завдання, за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу», — сказала вона.

За словами міністерки, «щоб комусь щось продати, треба, щоб хтось це купував».

«Ціна завжди пов'язана з ризиком. Нам необхідно дійти до вирішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні загалом і показники банку (а вони гарні, і це дуже хороший кейс, який показує, що при правильному менеджменті, незалежній наглядовій раді та спільній роботі можна суттєво покращувати позицію на ринку), але й додаткові ризики. І оцінка цих ризиків також залежатиме від загальної ситуації в країні: чим більшим буде наше економічне зростання, тим більшим буде інтерес до інвестицій в Україну, тим більшим буде інтерес до банківського сектору», — пояснила Маркарова.

Схожі новини