Передплата 2024 ВЗ

Вбивство Шеремета: Аваков заперечив дані слідства щодо підозрюваної лікарки-волонтерки Юлії Кузьменко

  • 14.12.2019, 19:16
  • 2 638

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що слідство не знає, хто активував вибуховий пристрій під автомобілем убитого журналіста Павла Шеремета. При цьому, в тексті підозри Юлії Кузьменко сказано, що це зробила вона.

Про це він заявив в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова» Савіка Шустера, повідомляють «Букви».

Аваков в прямому ефірі показав знімок якоїсь дівчини в перуці та окулярах, яка, за версією слідства, натиснула кнопку на дистанційному пульті, щоб активувати бомбу під машиною, в якій їхав Павло Шеремет.

Міністр зазначив, що на фото дівчина в одному одязі і перуці, а через якийсь час вона з’являється в іншій частині міста вже в зовсім іншому одязі. За його словами, у слідства є гіпотеза про те, хто вона, але немає поки чіткої відповіді.

Він зробив акцент на тому, що це свідчить про точно сплановану операцію, з відходами і так далі.

Демонструючи знімок Аваков сказав, що під час брифінгу МВС його не показували.

При цьому, в підозрі Юлії Кузьменко, яку називають співучасницею вбивства Шеремета, зазначено, що активувала вибуховий пристрій саме вона.

У тексті підозри сказано, що Кузьменко разом з Антоненком заклали вибуховий пристрій під автомобіль Шеремета. Маючи з собою рюкзак, вранці вона переодягнулася в спортивний костюм, повернулася до дому недалеко від того, де жив журналіст, і спостерігала за рухом його автомобіля.

Коли Шеремет сів в автомобіль від від’їхав на «безпечну для Кузьменко відстань», вона активувала вибуховий пристрій.

Після вибуху, згідно з текстом підозри, Кузьменко переодяглася в інший одяг і втекла з місця злочину.

У вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюються: медсестра Яна Дугаров, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко і подружжя Інна і Владислав Грищенко.

Схожі новини