Передплата 2024 ВЗ

Чим би не закінчилась ця справа — програє держава: Міністерка у справах ветеранів про підозрюваних у вбивстві Шеремета

  • 14.12.2019, 15:15
  • 747

Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда вважає, що, незважаючи на результат ситуації з підозрюваними у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, програє держава.

Про це вона написала у Facebook 14 грудня.

За словами Коляди, вона особисто знає підозрюваних — медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, військовослужбовця Сил спецоперацій Збройних сил України, музиканта Андрія Антоненка, кардіохірургиню і волонтерку Юлію Кузьменко та сім'ю ветеранів АТО — Владислава та Інну Грищенків.

«Оскільки всі з обвинувачених є беззаперечними авторитетами у ветеранському і волонтерському русі, відділяти справу від образу усього руху вже не вийде. Чим би не закінчилася ця справа — програє держава, насамперед — репутаційно», — написала вона.

Коляда зазначила, що міністерство готове надати правову допомогу, «не даючи при цьому оцінки справи по суті».

«З огляду на чутливість теми, суспільну значимість фігури самого Павла Шеремета, а також фігур обвинувачених, рівень доказової бази має бути абсолютно переконливим. Для всіх. У разі, якщо виникатимуть найменші сумніви в адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені у рази… Убивство Павла Шеремета має бути розслідуваним. Але так, щоби ні у кого в державі не виникало сумнівів щодо доказової бази. Образ ветерана і волонтера — це образ героя і захисника. І він ніяк не може бути поєднаним із образом убивці», — написала глава міністерства.

Схожі новини