Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Полковника, який заявляв про "реінтеграцію з бойовиками" відсторонили від посади

  • 13.12.2019, 17:36
  • 527

Начальника управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил полковника Олексія Ноздрачова відсторонили на час службового розслідування через його висловлювання щодо "реінтеграції бойовиків"

Про це йдеться на Українській правді з посиланням на Facebook-сторінку Військової служби правопорядку у Збройних силах

«Начальник генерального штабу — доручив військовій службі правопорядку у Збройних силах провести службове розслідування щодо висловлювань політичного характеру начальником полковником Олексієм Ноздрачовим 12 грудня, під час круглого столу в національному інформагентстві «УКРІНФОРМ».

На час проведення службового розслідування Ноздрачов усунутий від виконання службових обов’язків".

12 грудня під час круглого столу в Києві полковник ЗСУ Олександр Ноздрачов заявив, що «українські військові і військові росіяни, які проти нас воювали і продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької і Луганської областей, реінтегруються дуже швидко».

«Зрозуміти один одного військового-росіянину і військовому-українцю, навіть якщо вони були ворогами, простіше. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Праворадикалізм зараз випущений безконтрольно, і немає державної політики щодо реінтеграції цих ветеранів, а іноді і не завжди ветеранів і не завжди людей, що піклуються про безпеку держави, державну політику», — сказав тоді Ноздрачов.

Пізніше у Генштабі заявили, що висловлювання полковника є «оціночними і суб’єктивними» та пообіцяли провести службове розслідування, про результати якого повідомити додатково.

Сам Ноздрачов перепросив за свої висловлювання щодо швидкої реінтеграції українських військових з військовими росіянами та проросійськими бойовиками.

Схожі новини