Передплата 2024 «Добра кухня»

Колег вбитого журналіста Шеремета шокувала версія слідства, до якої у них виникли запитання

  • 13.12.2019, 08:40
  • 599

Редакція "Української правди" прокоментувала результати розслідування у справі журналіста Павла Шеремети, які 12 грудня на брифінгу оприлюднили правоохоронці.

Заява редакції опублікована на сайті «Української правди».

У заяві йдеться, що колеги вбитого позитивно сприйняли той факт, що слідство триває і упродовж трьох років про справу не забули. «Зізнаємося чесно, озвучена версія слідства нас шокувала. Зараз ми ставимося до викладеної інформації обережно», — йдеться у повідомленні.

Крім того, у редакції виникло кілька питань, відповідей на які не вдалося почути під час брифінгу представників слідства. Колеги Шеремети хочуть почути, хто може бути замовником. «Версія про те, що такий злочин могла самостійно організувати група волонтерів задля дестабілізації ситуації, викликає багато питань», — йдеться у заяві.

Крім того, редакцію «УП» цікавлять мотиви замовників і виконавці. «Мети, що була озвучена під час брифінгу — дестабілізації політичної ситуації в Україні — не було досягнуто», — зауважують журналісти.

Останнє питання у тому, хто тоді був зацікавлений у дестабілізації ситуації в країн. «Навіщо волонтерам, що підтримували армію у складні часи, потрібна дестабілізація ситуації всередині країни? Чи слідство припускає, що група волонтерів могла діяти в інтересах Росії», — йдеться у заяві.

Редакція «Української правди» ретельно та детально проаналізує факти, що були озвучені слідчою групою. «Ми не хочемо, щоби у цій справі мали місце будь-які маніпуляції. Тому звертаємося до всіх: якщо вам відомі додаткові факти про людей, прізвища яких були сьогодні озвучені у якості підозрюваних, просимо надати їх нашій редакції. Ми зробимо усе можливе аби встановити істину», — зазначають журналісти.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція затримала та оголошує підозру фігурантам вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Нині їм оголошують підозру.

Правоохорнці підозрюють у вбивстві журналіста військового та волонтера Андрія Антоненка, відомого також як рок-музикант Riffmaster та жінку Юлію Кузьменко. Окрім цього за словами правоохоронця, були встановлені його додаткові тісні зв’язки із двома особами, які також зацікавили слідство. Також правоохоронці назвали імена інших підозрюваних до скоєння резонансного вбивства. Серед них подружжя колишніх АТОвців Владислав та Інна Грищенко, а також Яна Дугарь.

Схожі новини