Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Із гарячого крану тече холодна вода? Постачальник заплатить штраф

Уряд затвердив нові правила гарячого водопостачання

Не менше 50 градусів за Цельсієм і не більше 75. Саме такою має бути температура гарячої води, яку постачають споживачам, — відповідно до нових Правил надання послуги з постачання гарячої води.

Окрім самих правил, уряд також затвердив нові типові договори про надання послуги з постачання гарячої води. Тепер споживачам дали можливість не лише обирати форму типового договору з постачальником, а й навіть змінювати постачальника гарячої води за власним бажанням.

Щоправда, як втілити це на практиці, коли в місті гарячу воду подає лише одне теплоенерго, в уряді не пояснили.
У прес-службі Міністерства розвитку громад та територій повідомили, що новими правилами передбачені штрафні санкції — у разі заборгованості з оплати одержаної послуги.

Однак штрафи загрожують не лише споживачам, які не вчасно розрахуються за гарячу воду. Якщо постачальник надаватиме послугу неналежної якості (вода буде не відповідної температури, подаватиметься з недостатнім тиском чи її взагалі не буде), то споживач може розраховувати на перерахунок вартості послуги або навіть на виплату неустойки (штрафу чи пені) з боку постачальника, відповідно до умов договору.

Крім того, виконавця також зможуть оштрафувати за перевищення нормативних строків проведення аварійно-відновних робіт.

Схожі новини