Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Залишилось порушити справу за мову та церкву: Порошенко про кримінальну справу ДБР щодо Мінських угод

  • 12.12.2019, 15:40
  • 841

П'ятий президент України та лідер партії "Європейська Солідарність" прокоментував "розслідування" ДБР щодо Мінських угод.

Про це він розповів в кулуарах парламенту. Трансляцію вів «Прямий».

«Я наголошую на тому, що це саме президент Порошенко ініціював конституційні зміни щодо скасування недоторканості для всіх. Саме мій законопроєкт був проголосований і буде введений в дію менше чим через три тижні. Як я ставлюсь до порушення цієї кримінальної справи за підписання мінських угод? Вони вже порушили за все. За те, що віддав наказ по контрнаступу, яким звільнив дві третини Донбасу, — справу порушили. За те, що віддав наказ про забезпечення українського суверенітету над Керчинською протокою і захист Маріуполя і Бердянська, і Азовського узбережжя, — справи порушили. Що там ще залишилось? За мову порушити справу. І за церкву. Я думаю, що у них розуму і на це вистачить», — розповів Порошенко.

Також тотальним абсурдом назвала розслідування проти Петра Порошенка щодо мінських угод співголова делегації у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Ребекка Гармс.

Нагадаємо, 10 грудня Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради екс-президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод. Прес-секретар Держбюро розслідувань Анжеліка Іванова повідомила, що за результатами розгляду заяви з приводу вчинення Порошенко можливої державної зради в ході підготовки і проведення 11−12 лютого 2015 року переговорів про зміст документа під назвою «Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод», внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато розслідування.

Попередня кваліфікація кримінального злочину: ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). У свою чергу колишній заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов у своєму Телеграм-каналі написав, що справу стосовно Порошенка відкрито за його заявою.

Довідка

У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори про врегулювання ситуації на Донбасі за участю президента України Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Р Ф Володимира Путіна. За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини та РФ про підтримку цих заходів.

Схожі новини