Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі побили укаїнських школярів: подробиці інциденту

  • 12.12.2019, 14:34
  • 2 237

У Польщі п'ятьох чоловіків звинувачують в нападі на дев'ятьох українців.

Як повідомляє dziennik. pl, постраждалі — учні школи-гімназії в Прушковому неподалік Ополя, передає сайт «Сьогодні».

За інформацією джерела, інцидент з нападом стався ще в грудні 2018 року. Тоді в парку відбулася бійка між українським учнем Сергієм С. і місцевим жителем Давидом К. Того ж дня сталася масова бійка за участю поляків та українців. Кожна зі сторін має свою версію того, що сталося.

Місцевий житель стверджує, що накинувся на Сергія через те, що той нібито змусив його 14-річну сестру до статевих стосунків.

Українські гімназисти стверджують, що їх Сергій домовився про зустріч в парку з місцевою дівчиною, проте замість неї на місце прийшов її брат з ще одним місцевим жителем. Обидва почали бити хлопця і втекли лише після того, як на захист потерпілого стали його колеги.

Також обвинувачені розповіли, що ввечері того ж дня група поляків відпочивала в одному з місцевих закладів. Подальший конфлікт спровокували українські підлітки, які почали обзивати відпочиваючих українською мовою. Один з місцевих ударив українця, після чого почалася масова бійка.

Постраждалі українські гімназисти стверджують, що було не бійка, а побиття. Перед цим поруч з ними зупинився автомобіль, з якого вийшли кілька чоловіків і почали їх ображати. Згодом ці чоловіки зайшли до приміщення розважального закладу, а через деякий час вийшли звідти ще з десятком людей і всі разом атакували українців. Одному з побитих зламали ніс.

П'ятеро жителів Прушкового, яким загрожує до трьох років в'язниці. Прокуратура вважає, що напад був скоєний на національному ґрунті.

Варто зазначити, що це вже далеко не перший українофобський випадок в Польщі. У листопаді один з вузів відрахував студентку-полячку, яка виклала в мережу відео з образами на адресу українки. Пізніше відносно дівчини порушили і кримінальну справу.

Схожі новини