Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Особливий статус Донбасу дасть Зеленському можливість розв'язати питання виборів в ОРДЛО" — Ірина Фріз

Законопроєкт про особливий статус окупованого Донбасу дасть президенту України Володимиру Зеленському можливість розв'язати питання виборів в ОРДЛО

Про це заявила народний депутат з фракції «Європейська солідарність» Ірина Фріз. Про це повідомляє «Прямий».

«У нас завтра ранком буде фракція приймати рішення щодо голосування в залі за цей законопроект. Від себе додам, що дуже важко було його ухвалювати минулому парламенту. Це було також достатньо дискусійне питання. Всі нарікали на те, що буде зрада. Але на той час саме цей законопроект, який став законом, дозволив, в принципі, застосувати санкції в тому великому об’ємі до Російської Федерації, яка не виконувала Мінські домовленості, на відміну від України, яку міжнародна спільнота підтримувала. Тобто тоді в цьому законі був сенс. І він дав нам можливість, в тому числі, і відродити армію з 14−15 року, і в такий спосіб захистити себе для того, щоб рухатися далі.

Чи потрібно його зараз пролонговувати на один рік? Особисто моя думка, що це дасть можливість розв’язати питання пану Зеленському щодо проведення в турборежимі виборів в ОРДЛО. І це є неприпустима річ. Якщо буде чітко сказано або дано гарантії, що ніхто не буде педалювати, хоча я думаю, що таких гарантій ані фракція «Слуга народу», ані пан Зеленський не здатні дати, то тоді пролонгація цього законопроекту буде вкрай небезпечною.

Разом з тим, в парламенті є ще більш небезпечний законопроект авторства пана Медведчука, в якому йдеться вже безпосередньо про закріплення особливого статусу для так званих ОРДЛО. І той законопроект взагалі не можна виносити в зал для розгляду або підтримувати, або навіть обговорювати. Тобто я взагалі за те, щоб його було знято з розгляду або відправлено автору на доопрацювання через рішення профільного комітету.
Тому фракція «Європейська солідарність» остаточно ухвалить рішення щодо своєї позиції по цьому законопроекту завтра зранку. Я думаю, що офіційна позиція буде одразу ж представлена" - заявила Ірина Фріз.

Схожі новини