Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Попри заборону WADA, у Росії збираються проводити свої Олімпійські ігри

  • 11.12.2019, 19:13
  • 536

Спікер російської Ради Федерації Валентина Матвієнко прокоментувала рішення Виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) відсторонити Росію від участі в Олімпійських іграх на 4 роки

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на sports.ru

«Це рішення свідчить про очевидну кризу інститутів світового спорту. Я вважаю, що Росія може у себе проводити свої ігри.

Так зване розслідування WADA грунтувалося лише на показах колишніх співробітників (РУСАДА), які втекли за кордон. Після висунутих вимог два роки тому Росія вжила всіх заходів, реформувала РУСАДА. Але це не дало результатів".

Матвієнко заявила про упереджене ставлення антидопінгового агентства саме до Росії, заявивши, що такі факти вживання окремими спортсменами допінгу є і у інших країн.

При цьому вона підкреслила, що для звинувачення Росії у використанні допінгу на державному рівні немає підстав.

Перед цим всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) схвалило рекомендацію свого Комітету з дотримання законодавства про заборону Росії брати участь у великих міжнародних змаганнях на чотири роки.

Рекомендація Комітету з розгляду питання про заборону Росії була заснована на доповіді про те, що Москва сфальсифікувала дані про допінг з лабораторії Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), яка була передана слідчим WADA в січні.

У доповіді канадського юриста Річарда Макларена, яку він підготував для Всесвітнього антидопінгового агентства, зазначалося, що більше 1000 російських спортсменів з літніх, зимових і паралімпійських видів спорту були безпосередньо задіяні в маніпуляціях з допінгом.

Згідно зі звітом, допінг в Росії систематично застосовувався з 2011 року по квітень 2015 року.

Також повідомлялося, що в системі покриття допінгу були замішані спецслужби Росії і владні структури.

Російські чиновники визнали існування системи допінгу в РФ, разом з тим заперечуючи, що вона була організована на державному рівні.

Схожі новини