Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Вінниччині подружжя змушувало безхатченків працювати на них за їжу

  • 11.12.2019, 18:57
  • 587

Чоловік та дружина силоміць змушували безхатьків задарма працювати на пилорамі

На Вінниччині правоохоронці викрили діяльність злочинної групи, яка займались трудовою експлуатацією людей, примушуючи безоплатно працювати на пилорамі.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, організатора групи було затримано сьогодні, 11 грудня, із залученням спецпідрозділу КОРД.

За інформацією начальника ГУНП в області Юрія Педоса, поліцейські встановили, що власники пилорами, чоловік та дружина, віком 44 та 42 роки, незаконно утримують на підприємстві людей, примушують їх безкоштовно працювати, застосовуючи психологічний тиск та фізичне насильство. Також люди працювали на закритій території, їх контролював наглядач.

«Слідством встановлені дві особи, які вербували для власників пилорами робітників. Зазвичай роботу пропонували людям, які опинилися у складних життєвих обставинах, не мали постійного місця проживання. Обіцяли гідні умови проживання та заробітну плату у розмірі 5 тис. грн. Натомість за тяжку працю потерпілі грошей не отримували, а лише скромні харчі», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на момент прибуття поліцейських на території пилорами знаходилось семеро робітників, більшість з них не мали документів.

«Працю чоловіків тут незаконно використовували впродовж декількох місяців», — додали в поліції.

За місцем проживання та місцем роботи затриманих проведені ряд обшуків, вилучені речові докази. Документування злочинної діяльності групи здійснюється в рамках відкритого кримінального провадження за ч .2 ст. 149 К К України (торгівля людьми).

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Розслідування триває.

Схожі новини