Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін порівняв відновлення Україною контролю над кордоном із масовим вбивством мусульман у Боснії

  • 10.12.2019, 19:40
  • 820

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що на Донбасі може повторитися трагедія в Сребрениці, де в 1995 році боснійські серби розстріляли понад 8 тисяч мусульман.

Про це повідомляє УНН з посиланням на його виступ під час засідання Ради з прав людини при президенті РФ, а також на журналіста кремлівського пулу Дмитра Смірнова, який цитує його.

За словами російського президента, масове вбивство громадян на Донбасі можуть нібито можуть спровокувати відсутність закону про амністію і повернення кордону з Росією під контроль України.

«До сих пір не прийнятий закон про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами… Але я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде», — повідомив Путін.

Президент РФ також додав, що: «Ми ж бачили, як Зеленський вів дискусію з націоналістами. Незрозуміло, хто там сильніше і хто буде керувати ними, коли вони туди увійдуть».

Наголосимо, що 11 липня 1995 року сербська війська стратили в місті Сребрениця вісім тисяч полонених боснійських чоловіків у віці від 13 до 77 років.

Додамо, після зустрічі лідерів «нормандської четвірки» президент Росії Володимир Путін заявив про «потепління» відносин з Україною. Про це він заявив під час фінальної пресконференції за підсумками зустрічі в «нормандському форматі».

Схожі новини