Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У "Слузі народу” відреагували на новий мовний закон нардепа Бужанського

  • 10.12.2019, 17:58
  • 717

Керівник парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що законопроєкту про який писав народний депутат Максим Бужанський ще ніхто не бачив

Про це повідомив Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

«Тексту законопроєкту ми, як депутати, не бачили і його ще навіть немає на сайті Верховної ради. Народні депутати вправі реєструвати будь-які законопроєкти. В парламенті на це немає цензури. Але не кожен законопроєкт, зареєстрований депутатом від „Слуги народу“, є позицією фракції та має розглядатися відповідним комітетом, в даному випадку, — з питань гуманітарної та інформаційної політики, який я очолюю», — йдеться в повідомленні.

За його словами висновки Венеційської комісії щодо закону про мову будуть розглядатися разом з міністром культури, молоді та спорту, з Уповноваженою із захисту державної мови і це питання буде знаходитися виключно в юридичній площині.

Ткаченко додав, що позиція президента України і партії «Слуга народу» полягає в тому, що мова більше ніколи не буде питанням, яке розділяє Україну.

Нагадаємо як писав «ВЗ» народний депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський заявив, що вніс проєкт закону, яким хоче скасувати Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Схожі новини