Передплата 2024 «Добра кухня»

Федералізація і вибори в ОРДЛО за правилами Путіна – ось під чим підписався Зеленський, - Микола Княжицький

  • 10.12.2019, 16:07
  • 655

Підпис Володимира Зеленського під підсумковим документом нормандського саміту у Парижі – це фіксація зобов’язань України щодо федералізації Донбасу та проведення там виборів без виконання безпекових вимог.

Про це пише народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький на своїй сторінці у мережі Facebook, коментуючи рішення саміту. Він також зазначає, що швидкого закінчення війни, як обіцяв Зеленський перед президентськими виборами, не буде.

«А тепер сухий висновок. Зустріч з Путіним відбулася з ініціативи Зеленського, щоб „припинити війну“. Поки не вдалося. У комюніке вказано три важливих конкретних пункти. Один позитивний: обтічно про припинення вогню до кінця 2019 року. І два жахливих: про „особливий статус“ ОРДЛО на постійній основі, тобто про створення автономії, або федералізацію, щоб не говорив Зеленський; і про імплементацію підписаної за вказівкою офісу Зеленського формули Штайнмайєра у національне законодавство. А це політична інтеграцію ОРДЛО без безпекового варіанту», — наголошує Микола Княжицький.

«Цей план підтверджено підписами Зеленського, Путіна, Макрона і Меркель. Так, він не вступив ще в силу, але вже став серйозним міжнародним зобов’язанням. Таким чином, Зеленський справді не перетнув червоних ліній, але відтермінував їхній перетин і зафіксував у комюніке», — застерігає народний депутат.

Схожі новини