Передплата 2024 «Добра кухня»

Пожежа в одеському коледжі: місцезнаходження чотирьох осіб невідоме, п'ять тіл поки ідентифікувати не вдалося

  • 10.12.2019, 16:13
  • 471

На сьогодні у зв’язку з пожежею в коледжі Одеси місцезнаходження чотирьох осіб невідомо, тіла п'яти осіб поки не вдалося ідентифікувати.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий в Одесі на першому засіданні урядової комісії з розслідування причин пожежі в навчальному закладі, передає УНІАН.

«Станом на зараз трагедія забрала життя 12 осіб. Місцезнаходження чотирьох осіб наразі невідомо, п'ять осіб поки не вдалося ідентифікувати», — сказав він. За словами Ярового, поліція і рятувальники працюють цілодобово на місці трагедії. Яровий додав, що комісія з розслідування причин пожежі до 20 грудня відзвітує Кабінету міністрів про свою роботу.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ. Станом на 10 грудня внаслідок пожежі загинули 12 осіб, 30 осіб — постраждали, в лікувальних закладах залишаються 9 осіб. Так, відразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, увечері 5 грудня під завалами було виявлено загиблу викладачку Ганну Бортюк, 6 грудня — ще дві жертви, в ніч на 7 грудня — одну людину, того ж дня ввечері — ще двох і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 грудня виявили ще два тіла, стільки ж — у ніч на 9 грудня.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу («порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»). Поліція розглядає три версії причини займання — підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем. Вручено підозру у службовій недбалості директору коледжу Любові Кочерзі, яка обіймає цю посаду з березня 2016 року, а у навчальному закладі працює близько 40 років.

Схожі новини