Передплата 2024 ВЗ

"Слуга" Бужанський заявив, що закон про мову "спрямований на дискримінацію російської" і вніс в Раду законопроєкт, який скасовує мовний закон

  • 10.12.2019, 15:15
  • 668

Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський заявив, що вніс до Верховної Ради законопроєкт про скасування закону про державну мову, прийнятий у 2019 році.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.


«Друзі, вніс до парламенту законопроект про визнання Закону про Державну Мову таким, що втратив чинність. Про скасування закону про мову, якщо комусь зрозуміліше так».

«Ми всі прекрасно розуміємо, що нічого спільного з захистом і розвитком української мови, чинний закон не має. Що закон цей спрямований на дискримінацію носіїв інших мов, в першу чергу, російської мови. Що закон цей безпосередньо завдає шкоди нашій державі, виштовхуючи наших громадян з нашого інформаційного поля в чуже».

«Що цей закон вбиває і принижує нашу україномовну літературу, ставлячи її в неконкурентное положення і не даючи їй рости. Це закон для тих, хто не хоче бачити Україну сильною, сучасною, багатонаціональною державою».

На сайті Верховної Ради поки немає повідомлень про цей законопроєкт.

Нагадаємо, 16 липня в Україні набув чинності Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
Закон закріплює, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська — і вона обов’язкова для органів державної влади і публічних сфер на всій території держави.

Публічне приниження чи зневажання української мови буде підставою для притягнення до юридичної відповідальності.
25 квітня народні депутати ухвалили закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого. За це рішення проголосували 278 парламентарів.
Після своє перемоги на виборах Володимир Зеленський заявив, що після вступу на посаду проаналізує закон про українську мову на предмет дотримання усіх прав громадян.

Схожі новини