Передплата 2024 «Добрий господар»

Архієпископ ПЦУ Климент оголосив голодування біля будівлі Кабміну

  • 10.12.2019, 12:14
  • 733

Біля будівлі Кабінету міністрів України в Києві 10 грудня архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент оголосив безстрокове голодування.

Як повідомляє Крим.Реалії, архієпископ Климент вийшов з плакатом «Забезпечте права релігійної свободи українців у Криму» і заявив, що починає голодування.

«Я приїхав до Києва, мені вже нічого втрачати. Я офіційно заявляю: відсьогодні я починаю безстрокове голодування. Доти, поки Кабінет міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, забезпечення безпеки духовенству кримської єпархії ПЦУ. Поки Кабінет міністрів своїми рішеннями не забезпечить збереження церковного майна, а це не тільки приміщення, а й ікони, які можна віднести сьогодні до сучасного сакрального мистецтва. Це історичні речі, які мають національно-культурну цінність», — сказав архієпископ Климент.

За його словами, він припинить голодування тільки після «виконання низки конкретних дій з боку української влади».

«Вимога: зустріч з прем'єр-міністром України (Олексієм Гончаруком — КР), визначення терміну, коли питання, які протягом п'яти років ставилися перед Кабінетом міністрів, будуть вирішені. До цього я не припиню голодування. Якщо вони зроблять це протягом тижня — добре. Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою (Кабміну — КР) я поїду в Крим», — додав він.

Під час оголошення голодування до архієпископа Климента ніхто з представників української влади не вийшов. Публічних коментарів прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з цього приводу поки немає.

Видання намагається отримати коментарі керівництва Кабміну.

Минулого тижня Климент повідомив, що написав заяву в російську поліцію про крадіжку церковного майна з Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі

Глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній просив президента Володимира Зеленського, Кабінет міністрів і правоохоронні органи вжити заходів для припинення тиску на ПЦУ в Криму.

Схожі новини