Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експерти прогнозують подальше падіння долара до кінця місяця: яким буде курс гривні

  • 09.12.2019, 18:14
  • 1 658

На поточному тижні тенденція до зниження курсу долара продовжиться завдяки позитивному рішенню щодо програми з МВФ, а також у зв'язку з новими розміщеннями держоблігацій України.

Про це сказав Максим Пархоменко, аналітик Альпарі передає РБК-Україна.

«Курс долара продовжить знижуватися, у зв'язку з чим можна сміливо очікувати досягнення позначки в 23 гривні за долар до кінця місяця», — сказав він.

Як зазначив аналітик, гривні дозволяють формувати позитивну динаміку в поточний момент два фактори: МВФ і розширення емісії ОВДП в цьому місяці.

«Згодою щодо кредиту від МВФ наш уряд знизив ризик по боргу. За рахунок цього на найближчий період ризики по нашій країні знижуються. Також, якщо успішно зможуть пройти переговори щодо транзиту газу через Україну, ризик невиконання бюджету буде ще нижче», — повідомив він.

При цьому прибутковість держоблігацій України залишиться на минулому рівні, що і привертає інтерес у учасників. На грудень Мінфін розширив обсяг залучень за ОВДП. У цьому місяці буде ще один аукціон 4-річних бондів, за рахунок чого попит на гривню буде більш високий і що дозволить їй знизитися ще, додав аналітик.

Національний банк України на 10 грудня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 23,68 грн за долар, що на 4 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Тож офіційний курс гривні до долара на 10 грудня встановлено на такому рівні: 23,68,85.

Курс долара на 9 грудня становить 23,72. За вихідні національна валюта «зміцніла» на 15 копійок.

Тож лише впродовж однієї доби українська гривня посилилась відносно долара на 19 коп.

Таким чином, курс долара впав до мінімального значення в цьому році.

Нижчим курс долара був тільки майже чотири роки тому (14 січня 2016 року) — 23,64 грн.

Нагадаємо, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва повідомила про досягнення угоди про нову програму підтримки України обсягом у 5,5 млрд доларів протягом трьох років.

Схожі новини