Передплата 2024 «Добрий господар»

Хочеш на Личаківський цвинтар? Заплати 50 гривень!

А вартість копання могил збільшилася майже на половину

Вхідний квиток до історико-культурного заповідника «Личаківський цвинтар» подорожчав на 10 гривень і відтепер коштує 50 гривень (для дорослих відвідувачів). Вартість квитка для студентів та дітей шкільного віку залишилася без змін — 30 гривень. Нові тарифи на відвідування Личаківського цвинтаря затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

На 8 гривень зросла вартість дорослого квитка на Личаківський цвинтар за туристичною ID-картою — до 40 гривень. Історична інформація від гіда обійдеться у 200 гривень (для групи від 10 осіб). Якщо ж п'ять туристів захочуть з гідом покататися цвинтарем на електромобілі, ця послуга коштує 300 гривень.

«Станом на листопад 2019 року, Личаківський цвинтар заробив 12 мільйонів гривень. Левова частка — гроші від туризму, — розповів «ВЗ» керівник ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай. — Вкладаємо гроші у територію, інфраструктуру, тому змушені підняти вартість вхідних квитків. Щороку прокладаємо десять нових доріжок. Лише за вивіз сміття платимо 200 тисяч гривень на рік. Плюс порахуйте витрати на прибирання, ремонти пам’ятників, вирізку аварійних дерев тощо». У ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» — 42 працівники, середня зарплата яких становить 9,5 тисячі гривень. Директор Михайло Нагай одержує більше — до 29 тисяч гривень на місяць.

А тим часом…

На Личаківському цвинтарі майже удвічі подорожчали послуги поховання, зокрема, копання могил. Так, копання могили довжиною 1,1 метра коштує тепер 477 гривень (узимку — 779), а довжиною два метри — 1380 гривень (2287).

Схожі новини