Передплата 2024 «Добрий господар»

"Не можна йти на будь-які поступки Путіну", - Петро Порошенко

Про це заявив лідер партії «Європейська Солідаоність», п’ятий президент України під час виступу на багатотисячному Віче у центрі Києва.

Він подякував усім, хто прийшов на Майдан, хто підтримав рух проти капітуляції. «Я дякую всім небайдужим. Десятки тисяч людей по всій Україні демонструють солідарність. А ще я дякую закордонному українству, яке по всьому світу, в тому числі у Парижі проводить акції на підтримку України. Це сьогодні те, чого Україна потребує — вашої небайдужості… Я вітаю наші парламентські фракції. Дякую „Європейській Солідарності“, дякую „Батькіщині“, дякую „Голосу“. Парламентська опозиція об’єдналася проти капітуляції, і позапарламентські сили цього дня разом з нами. Тільки спільно ми можемо протистояти здачі укранських інтересів».

Відтак Петро Порошенко звернувся до лідерів Європи, які братимуть участь у «нормандському саміті».

«Ми всі зібрались тут для того, щоб голос з київського віче був почутий Ангелою Меркель — надійним другом України, з якою я зустрічався два тижні тому на з`їзді Європейської народної партії у Загребі. Де ми отримали чітку позицію Німеччини на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України… Ми за те, щоб з нами був народ Франції. І це повідомлення Емманюелю Макрону, Президенту Французської Республики. Не можна йти на будь-які поступки Путіну, поки не буде звільнений останній клаптик української землі», — наголосив Петро Порошенко".

Він нагадав слова президента Європейської народної партії, колишнього Президента Європейської Ради Дональда Туска як застереження усій Європі та світові: «Якщо ви здасте Україну — ви здасте Європу. Без вільної України не може бути вільної Європи».

Особливим було звернення Петра Порошенка до чинного президента Володимира Зеленського.

«Всі пам"ятають його прагнення стати на коліна перед Путіним? Цього не можна робити», — застеріг Петро Порошенко.

«Пам'ятаєте, як нам казали, що війна подовжується лише тому, що хтось на ній заробляє, а не тому, що до нас вторгся Путін? Ми маємо продовжувати доводити світові: відповідальність за війну лежить на Кремлі і особисто на Путіну. І ми не дамо їм це «заговорити», — наголосив Петро Порошенко.

«Нам говорили: „закінчити війну дуже просто, треба просто перестати стріляти“. Майже 8 місяців пройшло, і нарешті пройшло протверезіння, що центр війни — у Росії», — зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини