Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Сценарій Путіна в Україні не пройде", - Парубій на Майдані

  • 08.12.2019, 15:15
  • 612

Народне віче «Червоні лінії для Зе!» має показати, що сценарії Путіна для знищення незалежності України не пройдуть. Українці захищатимуть свою державу.

Про це заявив депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій на Майдані Незалежності в Києві, пише «Четверта студія».

«Не миру хоче Путін. Путін хоче знищення української незалежності. Ми сьогодні тут, щоб окреслити „червоні лінії“ для переговірників в Парижі», — наголосив депутат.

«Ми тут, щоб показати, що будь-який план, сценарій Путіна в Україні не пройде, що ми його не допустимо. Що Україна підніметься і встане, якщо буде будь-яка загроза для української державності», — заявив політик.

Він додав: «Чому ми сьогодні тут? Бо завжди в часи, коли перед Україною була небезпека, українці виходили на майдани, щоб захистити Україну».

Андрій Парубій привітав всіх українців, які сьогодні вийшли на майдани по всій Україні. Він нагадав, що так було в кінці 80-х років — на початку 90-х років, коли українці боролись за незалежність своєї держави; так було під час Помарачневоі революції і так було під час Революції Гідності.

«Шість років тому ми стояли тут, на цьому Майдані, щоб не дозволити Путіну поневолити Україну. І ми змогли тоді перемогти. Бо Майдан — це місце сили. Бо Майдан — це місце української сили», — сказав депутат «Європейської Солідарності».

«І сьогодні ми всі зібрались, бо відчуваємо загрози, які постали перед Україною. Ми бачимо, як Путін з новою силою намагається реалізувати свій маніакальний план — він хоче повернути під контроль Кремля усі ті країни, які колись перебували в Російській імперії, в Радянському Союзі», — зазначив він.

За його словами, зараз на наших очах реалізується путінський план в Молдові та Білорусії. «Ми бачимо, як зараз, у ці дні він намагається повністю поневолити Білорусь. І в ці дні в Білорусії наші сябри вийшли на майдани, заявивши, що вони ніколи не дозволять поневолення Білорусії», — зазначив депутат.

Андрій Парубій закликав всіх присутніх висловити свою солідарність з Білоруссю: «Живе Білорусь!».

«Ми підтримуємо вас, так як і нас підтримували білоруси в час нашої боротьби за незалежність усі ці роки з 2014 року. Ми знаємо і вони знають, що Путін не хоче миру, він хоче поневолення наших країн», — зазначив політик.

Депутат наголосив, що приклад Білорусії має стати застереженням для тих з теперішньої української влади, хто хоче постачання дешевого російського газу, хто дуже хоче чомусь подивитись в очі Путіну.

Він повідомив, що сьогодні Світовий конгрес українців вийшов на акцію у Парижі — щоб наш голос почули і в Парижі, і в Берліні, і в Кремлі.

«Ми знаємо, що таке втрата незалежності. 100 років тому ми втратили свою незалежність. Наслідком був жахливий Голодомор. Сьогодні ми стали сильнішими, сьогодні ми загартовані, сьогодні ми сповнені рішучості. І я переконаний — Україна переможе», — підкреслив Андрій Парубій.

Схожі новини