Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"В очах цивілізованого світу Зеленський починає виглядати як диктатор, який активно наступає на свободу слова",- Софія Федина

  • 08.12.2019, 14:58
  • 711

В очах цивілізованого світу Зеленський зараз починає виглядати як "совєтського типу диктатор", який не тільки репресує інакомислячих, але й робить активний наступ на свободу слова

Про це в інтерв'ю з ведучою Дашою Щастливою заявила народний депутат фракції «Європейської Солідарності» Софія Федина, передає Прямий

«Чесно кажучи, те, що була така реакція на стрім — це вже є великий бздур. Тому що, по суті, лідерів демократичної держави мав би сказати: «Ой, така от серйозна критика. Давай я прислухаюся. Але в даному випадку його оточення, напевно, йому ж і нарадило нас пресувати і репресовувати», — сказала Федина.

Вона наголосила, що мудрий лідер Української держави взагалі би собі не дозволив висловлювань в сторону військових, переслідувати і репресувати військових, тримати їх за гратами і виставляти захмарні застави.

«Лідер держави, напевно, зараз би сказав: „Ой, тут щось мої органи переборщили. Тому що я за свободу слова, я за державу, я буду захищати. Якщо хтось має іншу точку зору, давайте зберемося, поговоримо і знайдемо те, що найкраще“. Тут є два моменти. Я не впевнена, як воно є: чи це його самостійні рішення, чи це є рішення його оточення. Якщо це таке рішення його оточення, то президента Зеленського зараз дуже серйозно підставляють», — додала Федина.

Вона зауважила, що в очах цивілізованого світу Зеленський зараз починає виглядати як «совєтського типу диктатор», який не тільки репресує інакомислячих, але й робить активний наступ на свободу слова.

«Чого варті висловлювання і обшуки, зокрема, на „Прямому“, чого варті висловлювання про те, що Facebook, Telegram і YouTube треба цензурувати. Про те, що блогерів зараз намагаються так само взяти під контроль. І, як сказала одна зі „слуг“, яка донедавна ще й була журналісткою, що у нас забагато свободи слова, і в нашій державі її треба прикрутити. Це є дуже небезпечні тенденції. А в контексті того, що зараз робиться в державі все, чого хоче Путін, це мало би насторожити дуже багатьох, і в тому числі президента», — завершила Федина.

Схожі новини