Передплата 2024 «Добра кухня»

Лукашенко у Сочі заявив, що хоче від Росії не дешевого газу, а рівних умов

  • 07.12.2019, 17:32
  • 539

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не просить у Росії дешевого газу або дешевої нафти, а пропонує забезпечити рівні економічні умови для підприємств

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ТАСС і РИА Новости

«Ми не просимо, як дехто каже, дешевий газ, дешеву нафту. Ми готові і по $ 200 газ купувати, і нафту купувати не по $ 63 за барель. Головне, щоб рівні були умови. Якщо наші підприємства купують за $ 200, значить і конкуруючі підприємства повинні мати таку ж ціну», — заявив Лукашенко

«Ми приїхали тільки для того, щоб проаналізувати хід нашого аналізу договору (про Союзну державу — ред.). Не просимо нічого, не наполягаємо ні на чому. Ми домовилися давно, розвиваючи наш договір: люди і суб'єкти господарювання повинні мати рівні умови для життя і роботи. Все! Рівні умови, більше нічого не треба».

В іншому випадку, зазначив Лукашенко, не вдасться створити основу відносин в рамках Союзної держави.

Водночас президент Р Ф Володимир Путін висловив надію, що РФ і Білорусія продовжать працювати над тим, щоб народи двох країн відчували близькість в економічній і соціальній сфері.

«Хочу висловити надію, що ми і далі будемо робити все, щоб наші народи і країни відчували свою близькість, продовжували зближення, перш за все у сфері економіки і соціальній сфері, що я вважаю надзвичайно важливим», — сказав Путін.

Путін додав, що сподівається, що люди від інтеграції отримували б помітні переваги.

У зустрічі також від російської сторони бере участь прем'єр-міністр Р Ф Дмитро Медведєв.

Як зазначає ТАСС, в ході протокольної частини почалася зустрічі стався невеликий курйоз. Коли лідери обох країн привітали один одного, в залі випадково згасло світло.

«Закінчилася [електрика], — пожартував Путін.

«Це Діма Пєсков все це [зробив], я знаю», — розсміявся білоруський лідер.

Путін на це відповів сміхом. Світло в залі тут же загорілося, і подальші переговори продовжилися вже без представників преси.

Схожі новини