Передплата 2024 ВЗ

США напередодні зустрічі у Нормандському форматі обіцяють продовжувати тиск на Росію

  • 07.12.2019, 15:34
  • 449

США запевняють, що працюватимуть із союзниками, щоб і надалі змушувати Росію виконувати взяті на себе зобов’язання та розпочати процес мирного відновлення повного суверенітету України на Донбасі

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на посольство США в Україні

«Сполучені Штати запевняють у своїй непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України напередодні зустрічі у Нормандському форматі.

Сполучені Штати працюватимуть із союзниками та партнерами, щоб і надалі змушувати Росію виконувати взяті на себе зобов’язання та розпочати процес мирного відновлення повного суверенітету України на Донбасі".

У посольстві зазначили, що, починаючи з 2014 року, США надали 3 мільярди доларів на підтримку безпеки та інших напрямків, які підтримують широкий спектр українських установ та організацій.

«Ми послідовно говорили, що довготривалий успіх та стійкість України залежить від її прихильності до реформ, зокрема боротьби з корупцією. Щоб досягти успіху, Україні потрібні віддані урядовці та сильні антикорупційні установи.

Ми стоятимемо пліч-о-пліч з Україною, допоки вона бореться з російською агресією, зміцнює верховенство права, створює здоровіший інвестиційний клімат, реформує оборонний сектор, бореться з дезінформацією та вживає необхідних заходів для забезпечення остаточної перемоги тих, хто стоїть на боці справедливості та гідності".

У понеділок, 9 грудня, відбудеться зустріч лідерів України, РФ, Німеччини та Франції у Парижі з метою врегулювання ситуації на Донбасі, а також двосторонні зустрічі лідерів цих держав.

Схожі новини