Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Росія веде гібридну війну проти всієї Європи", - Павло Клімкін

Вирішувати проблему Донбасу за рахунок України означатиме втратити найбільш вірного союзника в цій війні

Про це написав ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці у facebook.

«Напередодні Нормандської зустрічі вся Німеччина обговорює висилку російських дипломатів, а вся Франція — сьогоднішню статтю в Le Monde про втручання РФ у виборчу кампанію Макрона у 2017 році.

Висновок для всіх, хто думає: Росія веде гібридну війну проти всієї Європи. Вирішувати проблему Донбасу за рахунок України означатиме втратити найбільш вірного союзника в цій війні. Гадаю, Володимир Зеленський має це сказати Макрону та Меркель — прямим текстом!", — написав Павло Клімкін.

Нагадаємо, газета Le Monde (одне з найавторитетніших видань Франції) оприлюднила шокуючі факти, які свідчать про втручання російських спеслужб напередодні другого туру виборів президента Республіки 2017 року. Йдеться про витік майже 9 гігабайт даних із листування Макрона, який пізніше назвали MacronLeaks. Le Monde пише, що припущення журналістів-розслідувачів, що за цим витоком стоять дві групи хакерів, пов'язані з російськими спецслужбами, «вперше підтверджується технічними доказами».

Невдовзі після публікації в інтернеті даних листування Макрона, в травні 2017 року, німецька газета Süddeutsche Zeitung повідомила, що, за даними фірми Trend Micro, що займається інформаційною безпекою, організатори передвиборної кампанії Макрона стали жертвами хакерського угруповання Pawn Storm, яке пов'язане з російськими спецслужбами.

Схожі новини