Передплата 2024 ВЗ

8-9 грудня у Києві планується 5 масових акцій із десятками тисяч людей

  • 07.12.2019, 09:58
  • 519

У центрі Києва 8-9 грудня планується 5 масових акцій, в яких планується участь декількох десятків тисяч людей

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на сайт Нацполіції

«До ГУНП м. Києва з Київської міської державної адміністрації надійшло чотири повідомлення та одна інформація з мережі Інтернет від громадян та організацій, які планують провести 8 та 9 грудня акції в центральній частині столиці.

Заявлена організаторами кількість їхніх учасників становить декілька десятків тисяч осіб.

Для забезпечення публічної безпеки та порядку буде залучено три тисячі правоохоронців і сформовано достатні сили резерву. МВС України закликає всіх учасників масових акцій проводити їх мирно і дотримуватися закону".

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час координаційної наради у Г У Нацполіції м. Києва заявив, що поліція провела низку зустрічей з організаторами запланованих акцій.

«Наша позиція — усі вони не повинні переходити межу закону. У цілодобовому режимі вже розгорнуто роботу ситуаційного центру МВС. Ми будемо моніторити ситуацію і оперативно приймати рішення», — заявив Яровий

«Ми розуміємо стурбованість суспільства. Для України це дійсно важливі міжнародні переговори, які відбудуться 9 грудня у Парижі. Їх не було декілька років, тому це створює певний ажіотаж і різні бачення цього процесу. Ми це також враховуємо і віримо у відповідальність людей, які збиратимуться під Офісом президента», — заявила заступниця керівника Офісу президента Ганна Коваленко. — На випадок будь-яких загострень ситуації, я переконана, що Національна поліція та інші служби докладуть всіх зусиль, щоб все було мирно".

Раніше, партії «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» закликали українців вийти на Майдан Незалежності 8 грудня, щоб окреслити «червоні лінії» для президента перед зустріччю «нормандської четвірки».

Схожі новини