Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна ввійшла до 5-ки країн, де зафіксовано найбільше випадків захворювання на кір, – ВООЗ

  • 06.12.2019, 20:15
  • 439

У 2018 році від кору у світі померли 142,3 тисячі людей, більшість з них – діти до п’яти років. Це на 18 тисяч більше, ніж у 2017 році.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я, передає Радіо Свобода.

Загалом, як зазначили у ВООЗ, минулого року кількість випадків захворювання на кір суттєво зросла. П’ять країн, де зафіксовано найбільше випадків, — Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадаґаскар, Сомалі та Україна.

Тенденція до зростання захворюваності на кір зберігається і цього року, кажуть в організації. За даними ВООЗ, у 2019 році вже було зареєстровано понад 413 тисяч випадків, тоді як минулого року ця цифра становила близько 353 тисяч.

Втім, як попереджають в ООН, йдеться лише про офіційно зафіксовані випадки, насправді ж кількість інфікованих значно більша. Так, за розрахунками організації, у 2018 році захворюваність могла перевищити 9,7 мільйона випадків, а роком раніше — 7,5 мільйона.

Кір — заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі й на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Схожі новини