Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія має намір припинити транзит через територію України, - Путін

  • 06.12.2019, 16:58
  • 624

Президент РФ Володимир Путін заявив, що газопровід "Північний потік-2" є комерційним проектом, і Росія не має наміру припиняти транзит газу через територію України, але питання полягає в економічній доцільності.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я ще раз хочу наголосити: це („Північний потік-2“ — ІФ) чисто комерційний проект. Уряд фактично не бере в ньому участі. І так, щоб не було жодних тлумачень, багато разів про це говорив, ще раз хочу про це сказати: це зовсім не означає, що Росія має намір припинити транзит через територію України», — сказав він на зустрічі з представниками німецького бізнесу.

Путін додав: «Питання — не в території, питання — в економічній доцільності».

Президент РФ розраховує, що сторони на переговорах з Україною щодо газу у Відні знайдуть прийнятні рішення, хоча озвучені нині запитні позиції важко реалізувати.

«Ми наразі, як ви знаєте, ведемо переговори з нашими українськими партнерами, вони відбуваються у Відні. Я так бачу, що з обох боків там звучать запитні позиції, прямо скажу, досить важко реалізовані, але сподіваюся, що все-таки учасники цих переговорів, а це насамперед господарюючі суб'єкти з обох сторін, знайдуть прийнятні для них рішення», — сказав Путін.

Схожі новини