Передплата 2024 «Добрий господар»

Посольство США закликало українську поліцію не розслідувати корупцію з американськими коштами, - Джуліані

  • 06.12.2019, 08:58
  • 572

Адвокат американського лідера Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що Рахункова палата України виявила нецільове використання мільярдів доларів США, але американське посольство закликало не розслідувати цю справу.

Про це Джуліані написав у своєму Twitter, передає УНН.

«Рахункова палата в Україні виявила передбачуване нецільове використання коштів США в розмірі 5,3 млрд доларів». Адвокат Трампа підкреслив, що в той час одним з напрямків налагодження відносин між Вашингтоном і Києвом займався конкурент чинного президента США на виборах 2020 року Джозеф Байден.

За твердженням Джуліані, посольство США в Києві тоді «закликало українську поліцію не проводити розслідування». Адвокат не привів інших подробиць, але запевнив, що зробить це пізніше.

Раніше Джуліані заявив, що доведе причетність Байдена до корупції в Україні.

Газета The New York Times повідомила в середу, що Джуліані раніше на цьому тижні побував в Бухаресті та Києві. Там він нібито намагався отримати інформацію у колишніх генеральних прокурорів України Юрія Луценка, Віктора Шокіна, а також звільненого в листопаді прокурора Костянтина Кулика, який розслідував справу газової компанії Burisma. В її керівництво входив син колишнього віце-президента США Хантер Байден.

Схожі новини