Передплата 2024 ВЗ

Вперше Jazz Bez відбудеться без свого засновника – Маркіяна Іващишина

6 грудня у місті Лева та ще 15 містах України і Польщі стартує XIX Міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики

Цьогоріч він присвячений пам’яті Маркіяна Іващишина — ідеолога та творця львівських мистецьких феноменів, серед яких об’єднання «Дзиґа», музичні фестивалі Jazz Bez та «Флюгери Львова».

За словами організаторів, Jazz Bez — це десять днів джа­зу: традиційного й авангардно­го, українського та світового. А особливість фестивалю — у по­єднанні багатьох джазових сти­лів.

Jazz Bez — це не лише висо­копрофесійна музика, це фес­тиваль багатьох місій. І одна з найголовніших — просвітниць­ка. Важко порахувати кількість усіх майстер-класів за усі часи фестивалю, які відбулися без­коштовно в багатьох містах для музикантів-початківців та про­фесійних музикантів. Цьогоріч такий майстер-клас вперше ор­ганізували для школярів.

У Львові концерти Jazz Bez триватимуть три дні — 6, 7 та 8 грудня. Основна локація фес­тивалю в місті — Львівська наці­ональна філармонія. Львів чекає на дует GregOsby & Tal Cohen Duo (США/Австралія), Krzesimir Dębski& Karasiewicz Power Set (Польща), Hans Lüdemann TrioIvoire (Німеччина/Кот-д'Івуар), Klein (Люксембург) та NOVA (Швейцарія). А додатковий кон­церт фестивалю відбудеться 13 грудня в «Дзизі».

«Віддамо шану Мареку. Це буде концерт його друзів-музи­кантів з України, а також друзів, які приїжджають із Польщі», — зазначають організатори фес­тивалю.

Схожі новини