Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Разом потягнемо!»

Тягнизуб та «Юність» розпочали благодійний марафон

«Тягнизуб та його друзі» — під такою назвою вихованці Львівської дитячої циркової студії «Юність», що при Львівському державному цирку, разом з рекордсменом Книги рекордів Гіннесса Олегом Тягнизубом (на фото) їздять по сиротинцях, школах-інтернатах, реабілітаційних центрах Львова та області і виступають з театралізовано-цирковими виставами.

Циркову програму вже по­дивилися вихованці дитячого будинку № 1, спецшколи-ін­тернату ім. Марії Покрови для дітей з обмеженим слухом, навчально-реабілітаційних центрів «Левеня» та «Мрія».

На очах у глядачів Олег Тягнизуб демонструє бога­тирську силу: згинає мета­леву арматуру діаметром 12 міліметрів, піднімає зубами і кілька разів прокручує в пові­трі асистентку, обв’язану ка­натом. Артисти дитячої цир­кової студії «Юність» дивують глядачів своїми трюками, за які на міжнародних та всеукраїнських фестивалях цир­кового мистецтва престижне журі неодноразово визнава­ло їх переможцями.

Переможці всеукраїнських та міжнародних фестивалів циркового мистецтва Вікторія Комар та Ліля Шрединюк.
Переможці всеукраїнських та міжнародних фестивалів циркового мистецтва Вікторія Комар та Ліля Шрединюк.

Дитяча циркова студія «Юність» — найстаріша в Укра­їні, їй — 57 років. Її випускники успішно працюють на аренах відомих цирків України та за кордоном. Керують студією колишні циркові артисти, ре­жисери-постановники бла­годійної цирково-мистецької програми подружжя Вален­тина та Роберт Мруз.

— Саме такі благодійні та благородні мистецькі акції, живе спілкування з глядачем корисні також вихованцям «Юності», адже допомагають набиратися професійного досвіду, — зазначила у розмо­ві з кореспондентом «ВЗ» Ва­лентина Мруз.

— З автобусом для пере­везення артистів по місту посприяла Львівська міська рада, — продовжує розмо­ву Олег Тягнизуб. — Завжди йде артистам назустріч й ад­міністрація державного цир­ку в особі директора Романа Здреника. Щоб учнів шкіл-інтернатів заохотити до спор­тивно-циркового мистецтва, ми зорганізували ще один гу­манний тур: почали збирати кошти на придбання для них спортивного реквізиту. Тож благодійний марафон «Ра­зом потягнемо!» розпочався.

Фото авторки та Дмитра Пузанова

Схожі новини