Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У російській лікарні санітари прали одноразові простирадла після трупів і видавали їх живим

  • 05.12.2019, 20:14
  • 699

Крім того, два роки тому трупи і продукти для лікарні возилися однією і тією ж машиною.

В районній лікарні міста Богданович (Свердловська область РФ) санітари прали одноразову білизну з моргу і видавали потім живим пацієнтам, хоча за правилами його слід утилізувати.

Як повідомляють «Омутнинские вести+», про це розповіли співробітники установи. Вони також зробили фотографії лікарняного побуту — за їх словами, в лікарні порушуються всі санітарні норми. На фото зафільмовано в тому числі і білизну.

«Згідно з правилами, ця білизна після моргу підлягає утилізації. Але санітар моргу забирає білизну в мішки і везе до пральні. Після на цій же білизні сплять пацієнти», — запевняє співробітник лікарні Володимир Гаврилов.

Крім того, персонал закладу розповів, як два роки тому на машині, на якій транспортували трупи, також возили продукти для лікарні. Зараз це вже не практикується. Але на тій же самій машині возять медичні відходи: шприци, наприклад.

Опубліковано також відео, на якому про порушення розповідає вантажник лікарні Євген Лутков. Володимир сказав, що вони з колегами зважилися на розголос після безнадійної боротьби за стимулюючі виплати. З їх слів, у лікарні належні гроші не видаються повністю. Чоловік звернувся в прокуратуру.

У МОЗ Свердловської області пояснили, що готові перевірити інформацію. За словами чиновників, у відомство ніхто зі співробітників не звертався. Також у МОЗ зазначили, що лікарня вже вигравала в суді процес за наклеп, у тому числі у ЗМІ

Схожі новини