Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Понад 600 пакистанок продали у Китай як наречених

  • 05.12.2019, 20:39
  • 603

У КНР приблизно на 34 мільйони більше чоловіків, ніж жінок

Понад 600 дівчат і жінок з усього Пакистану продали як наречених китайським чоловікам і вивезли у КНР. Повний список імен склали пакистанські слідчі, передає ТСН з посиланням на розслідування агенції Associated Press.

Схема, яку викрили, охоплює торгівлю жінками у 2018 році. Після оприлюднення цих даних, потік дівчат в Китай трохи зменшився, але цифри набагато більші ніж в списку.

Причиною цього називають тиск з боку урядових чиновників, які бояться поставити під удар торговельно-економічні відносини між ІРП і КНР, які перебувають у тісному військово-політичному союзі, спрямованому проти Індії.

Деякі жінки, які потрапили до списку, спочатку відмовлялися давати свідчення, оскільки їм або погрожували, або підкуповували. Кілька вищих посадових осіб, знайомих з подіями, сказали, що розслідування торгівлі людьми сповільнилося, а слідчі розчарувалися.

Чиновники, які говорили з журналістами, робили це тільки при умові анонімності, тому що боялися репресій. «Китайські та пакистанські брокери беруть у нареченого від 4 мільйонів до 10 мільйонів рупій (25 тисяч і 65 тисяч доларів), але сім'ї дають лише близько 200 тисяч рупій (1500 доларів)», — розповів один з чиновників.

Наголошується, що попит на закордонних наречених у Китаї з'явився через неоднорідний гендерний склад населення цієї країни, де приблизно на 34 мільйони більше чоловіків, ніж жінок.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень